0

Your Cart is Empty

March 24, 2018

  1. Voeding

Met behulp van goede voeding en een calorie tekort kan je jouw vetpercentage verlagen. Dit zorgt ervoor dat je buikspieren tevoorschijn komen. Iedereen heeft een andere vorm buikspieren, dat is genetisch bepaald. Sommige zijn symmetrisch andere niet, sommige hebben 10 blokken en andere 4. Hier doe je weinig aan. 

 

  1. Training

Met een laag vetpercentage ben je er nog niet. Je kan je buikspieren wel degelijk meer volume geven door ze zwaar te trainen net als alle andere spieren in je lichaam. Hypertrophy/ spiergroei heeft een rep range (aantal herhalingen) van 8-12. Je wilt dus het maximale gewicht drukken en zodra je boven de 12 komt verhoog je het gewicht. Veel mensen volgen deze regel als het gaat om de meeste spieren in hun lichaam. Gek genoeg, als het op hun buik aankomt gooien ze het roer om en gaan ze 500 crunches doen. Leuk als je kickboxt of roeit, waar je voor langere periodes je buik aan moet spannen, maar voor de blokken doet het weinig. Je wilt dus een weerstand creëren die ervoor zorgt dat je 8-12 herhalingen doet en daarna ‘faalt’.

 

  1. Oefeningen

Je kunt je buikspieren opdelen in 3 delen (ondanks het 1 spier is)

Boven-midden-onder

De bovenste buikspieren spreek je aan bij een crunch, zowel kabel, liggend of op de machine. 

Het midden doet vaak goed mee met zowel de oefeningen voor de bovenste als onderste buikspieren. 

Onderste buikspieren train je met legraises, hanging legraises, leg pulls. 

Buikspier oefeningen en core oefeningen zijn 2 verschillende dingen, planking bijvoorbeeld is een statische oefening die core stabiliteit bevorderd. Maar blokken krijg je er niet van. 

 

Als laatst de schuine buikspieren, serratus en obliques, trainen je met elke soort twist. Russian twist, plate swings, etc

SUCCES MET DE BLOKKENDOOS!

Share als je hier iets aan hebt.

x Kaz

Check mijn youtube voor MEER. Youtube.com/c/kazvanderwaard


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Subscribe