0

Your Cart is Empty

February 17, 2022

Elk lichaam is anders, toch zijn de richtlijnen vrijwel altijd hetzelfde. Globaal gezien zou voor iedereen dezelfde levensstijl moeten resulteren in een soortgelijk resultaat. Onze genen hebben grote invloed op hoe het lichaam eruit gaat zien, maar de algemene regel is wel dat als je minder eet dan je nodig hebt, dat je gewicht verliest en andersom. Als je progressie wil boeken op sportief niveau is het belangrijk om te kijken welk dieet daar het best geschikt voor is. 

Een rode draad bij sportvoeding zijn eiwitten, het zijn de bouwstoffen die je spieren nodig hebben om te herstellen en uiteindelijk te groeien. Je hoort vaak van mensen dat ze hard trainen, maar voor hun gevoel weinig progressie zien. Dit heeft allemaal te maken met de eetgewoontes. Er zijn 3 dingen die je in de gaten moet houden, je macro's (eiwitten, vetten en koolhydraten) je micro's (vitamines, mineralen en enzymen) en algehele calorie inname.

Bij het bepalen van je calorie behoefte is het goed om een week lang bij te houden wat je normaal gesproken eet. Dit kan je doen door het gebruiken van verschillende apps. Wij zijn bekend met myftinesspal. Na de week pak je een gemiddelde en weet je ongeveer wat je standaard inname is. Dit gebruik je als startpunt van je dieet (we noemen dit onderhoudsniveau) 

Als het goed is heb je al een doel voor ogen, als dit afvallen is, dan maak je een voedingsschema met een lager totaal aantal calorieën dan het onderhoudsniveau.

In de volgende blogs zal ik hier verder op in gaan.

x Kaz


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Subscribe